Budućnost prozora

Energeto® je prozor bez metalnog termičkog mosta. Sustav ukazuje u svim verzijama i dubinama ugradnje značajne toplotne izolacijske vrijednosti, koje aktivno doprinose smanjenju potrošnji CO2, za uštedu troškova grijanja, a time i zaštitu životne sredine.

Koja je razlika između energeto® i klasičnog prozora?

Čelično pojačanje je kod konvencionalnih prozora termotehnički slaba tačka sistemske konstrukcije. S obzirom na dubinu ugradnje i broj komora opcije su iscrpljene – trebalo je naći bolje rješenje za čelično pojačanje. To je aluplast-u u potpunosti uspjelo tehnologijom „bonding inside“ i „powerdur inside“.„foam inside“ dopunjuje obje tehnologije za izvanredne vrijednosti toplotne izolacije.

Bonding inside
Zaptivno ljepilo za staklo za sve veličine prozorskih krila i vrata bez metalnog termičkog mosta, kao što je uobičajno za konvencionalne prozore.
Energeto (2)
Powerdur inside
Powerdur-trake pojačane staklenim vlaknom zamjenjuju čeličnu armaturu na krilnom i fiksnom okviru. Ove powerdur trake su razvijene u kooperaciji sa BASF-om.
Energeto (3)
Dovršavanje: Foam inside
Energeto® se još jednom procesnom tehnologijom dovršava: foam inside. Punjenjem profilnih komora posebnom poliuretan pjenom mogu se realizirati izvanredne izolacijske vrijednosti.
Energeto (3)

Inovativnom koncepcijom: više svjetla pri istoj veličini


Energeto® 8000 od 85mm dubine ugradnje je specijalno za segment novogradnje koncipiran i uvjerava sa najboljim vrijednostima toplotne izolacije. 85mm sustav je dostupan u Classic-line-dizajnu i ističe se svojom linearnošću. Uz to dostiže jedinstvenu Uf-vrijednost od 0,94 W/m²K.


Prednosti sistema Energeto 8000:

  • Uf = 0,94 W/m²K, dok se sa trokrilnim staklom može realizirati i Uw –vrijednost od 0,79 W/m²K;
  • Ive maksimalne vrijednosti prozor postiže sljepljivanjem prozorskog krila sa staklom, a s druge strane su prozorski okvir i krila ojačani posebno razvijenim PBT-om;
  • Filigrana i klasična prozorska optika za osvijetljen prostor življenja;
  • Izvanredna zašita od buke do vrijednosti IV;
  • Ostakljenje do 51mm pojačanja;
  • RC2 (WK2) provjerena protivprovalna zaštita;
  • Mogućnost ugradnje ALUSKIN maske;
  • Dostupan u preko 40 boja i dekor varijanti;