Solbanke i unutrašnje klupice

Pored PVC i Alu. stolarije možemo vam ponuditi i prateće elemente koji će upotpuniti  kako funkcionalnost tako i izgled, ili doprineti da već postojeća stolarija  bude ljepša i funkcionalnija.


Prozorske klupice su prateći elementi jednog prozora. Pored svog estetskog doprinosa ljepšem izgledu prozora imaju i praktičnu tj. funkcionalnu komponentu; sprečavaju podlivanje vode pod stolariju kao i slivanje iste po parapetnom ili fasadnom zidu, neosetljive su na prljavštinu, izuzetno lako se održavaju i ispunjavaju sve kriterijume kada se zahteva lep izgled u kombinaciji sa funkcionalnošću.


S obzirom na široku paletu boja, prozorske klupice je lako uklopiti u izgled svake fasade ili ukoliko se ugrađuju sa unutrašnje strane, lako ih je uklopiti u enterijer stana ili poslovnog objekta.


Prozorske klupice su neizostavan element svakog prozora, zato ih trebate  ukoliko:


  • Ugrađujete nove prozore i vrata bilo da se radi o novogradnji ili adaptaciji;
  • Izvodite novu fasadu uz zadržavanje postojećih prozora.

U našoj ponudi možete pronaći:


  • Spoljne  Alu. klupice (solbanke);
  • Unutrašnje PVC klupice.

Osnovna funkcija spoljne alu. prozorske klupice (solbanke) je  odvod  vode koja se sliva po prozoru na način da se spreči ulazak vode pod okvir prozora, kao i slivanja vode po fasadi. Da bi se ta funkcija uspješno obavila prozorska klupica mora biti:


  • postavljena sa dovoljnim padom;
  • veza sa prozorom mora biti adekvatno uradjena.

Spoljne prozorske klupice su najkvalitetnije i najdugotrajnije rešenje zbog svojih osobina da su otporne na vremenske faktore. Zbog svoje funkcije, prozorske klupice su konstantno izložene različitim uticajima, i zato njihova površina mora biti otporna na  mehaničke uticaje (udar i grebanje), vlagu i postojana na visokim ili niskih temperatura.Unutrašnje prozorske klupice manje su izložene atmosferskim uticajima, ali na njih ipak znatno utiče sunčevo UV zračenje, a takođe su vrlo često izložene temperaturnim naprezanjima s obzirom da su najčešće postavljene uz same radijatore koji klupicu zagrevaju, a s druge strane ih prozori hlade. Unutrašnje PVC prozorske klupice su krajnje jednostavne za održavanje i otporne na mnoga sredstva za čišćenje. Vrlo su otporne na mehanička oštećenja i stabilnog oblika pri različitim temperaturama. PVC je otporan na svetlost, neosjetljiv na vlagu i vrućinu.