Termoizolaciono staklo


Udobnost i ušteda energije tokom cijele godine


  • Optimizovana solarna zaštita
  • Izuzetna toplotna izolacija
  • Klimatska udobnost tokom cele godine
  • Neutralan izgled

Smanjenje potrošnje energije u modernim zgradama je od suštinskog značaja. Pored nižih troškova grejanja tokom zimskog perioda, takođe treba da razmotrimo smanjenje količine energije koja se koristi za klimatizaciju tokom leta.

U poređenju sa drugim građevinskim materijalima jedinice izolacije stakla sa ClimaGuard® Solar obloženim staklom pružaju odličnu toplotnu izolaciju i solarnu kontrolu u kombinaciji sa visokom transparentnosti. Ovo omogućava dizajnerima da koriste veće površine prozora, što dovodi do više prirodne svetlosti unutar zgrade.


Opis proizvoda

Guardian ClimaGuard® Solar kombinuje visok stepen toplotne izolacije sa efikasnom solarnom zaštitom. Njihov suženi solarni faktor smanjuje troškove klimatizacije i doprinosi optimalnom okruženju u zatvorenom prostoru.


ClimaGuard® Solar je omiljeni izbor gde su poželjni zahtevi kao što su solarna i toplotna izolacija, upravljanje energijom, transparentnost i udobnost.

GUARDIAN ClimaGuard® Solar je pametno upravljanje energijom i zaštitom životne sredine: solarni faktor (g vrednost) visine 42% obezbeđuje efikasnu zaštitu od solarne energije, što odgovara u smanjenju troškova za klimatizaciju i doprinosi osećanju udobnosti i blagostanja.

Niske U vrednosti (1.1 W/m2K na standardnom IGU) smanjuju troškove grejanja tokom hladnog vremena, pružajući direktan doprinos zaštiti klime smanjenjem emisije CO2.
GUARDIAN ClimaGuard® Solar pravi razliku između različitih talasnih dužina sunčevog zračenja: većina infracrvenog zračenja, koje bi inače grejalo unutrašnjost zgrade će se reflektovati, međutim, još uvek može da se dozvoli da dnevna svetlost prolazi gotovo neograničeno.

Tehnički podaci / Tabela performansi
 
Izolaciono staklo - konfiguracije Premaz za površinu Punjenje gasom Prenos svetlosti [%] Refleksija svetlosti [%] Indeks reprodukcije boja [Ra] Solarni faktor (g) EN 410 [%] U-vrednost EN 673 (15K) [W/m2K]
4 - 20 - 4 2 argon* 66 26 96 42 1.1
4 - 20 - 4 2 vazduh 66 26 96 42 1.3
 
*Stepen napunjenosti gasom: 90%