Trakaste zavjese namjenjene su dekoraciji prostora i zaštiti od sunca. Trake su izrađene od antistatičkih impregniranih materijala i PVC-a.  Primjenjuju se najviše u poslovnim prostorima, ali se izvrsno uklapaju i u stambeni dio. Veliki izbor boja i kvalitetnih materijala ostavlja prostor odluci o baš ovom načinu zaštite od sunca i neželjenih pogleda. Trake se okreću pomoću lančića i mogu da se povlače lijevo i desno pomoću kanapa. Moguća je kombinacija različitih boja traka što u određenim enterijerima daje još ljepši osjećaj prostora.

Trakaste zavjese se mogu izraditi sa komandom koja omogućava različita jednostruka i dvostruka pomjeranja. 


U našoj ponudi možete pronaći sledeće tipove trakastih zavjesa: 


  • Platnene
  • Panelne

PLATNENE TRAKASTE ZAVJESE


Platnenu zavjesu čini aluminijska garnišla u bijeloj boji koja se može montirati kako na plafon tako i pomoću specijalnih nosača i na zid. Trake su izrađene od poliestera i platna u širinama od 89 i 127mm. Širina traka omogućava ljepše ukrašavanje prostora zavisno od njegove namjene.


Posjedujemo veoma bogat spektar boja i dezena što omogućava kupcu  raznovrstan izbor za njegov enterijer.


Zavjesama se upravlja manuelno uz pomoć  lančica kojim se mogu pomjerati duž garnišne ili regulisati stepen propuštanja svjetlosti.


Nastale su skorijeg datuma i prilagođene su modernim enterijerima. Naziv panelne su dobile po tome što se izrađuju u širini od 40 do 60cm zavisno od širine prostora gdje se ugrađuju. Širina panela doprinosi atraktivnosti prostora. Pogon je ručni i omogućava nezavisno pomeranje panela ili moze biti i pomoću lanca sa odgovarajućim mehanizmom.


Da bi se ovo moglo ostvariti garnišla na koju se kače paneli može imati 4 ili 6 kanala.


Izrađuju se  od više vrsta materijala i boja i u savremenom poslovnom enterijeru sve više nalazi primjenu.


PANELNE TRAKASTE ZAVJESE


Objedinjuju prefinjenost klasičnih zavjesa te funkcionalnost trakastih zavjesa pritom čineći idealnu kombinaciju uređenja prostora u kojem boravite. Pripadaju skupini novih i modernih proizvoda, koji osim funkcije zaštite od sunca imaju dekorativnu ulogu.


Pored svoje osnovne namjene zaštite od svjetlosti i čuvanja privatnosti, daju dozu topline unutar Vašeg objekta. Idealno su rješenje za Vaš ugostiteljski objekat kada se zahtijeva pokrivanje većih staklenih površina.


Panelne zavjese se pomeraju pomoću posebnog mehanizma koji je pričvrčvršćen na klizačima. Svaki panel se može pomijerati u lijevu ili desnu stranu i pritom se panelne zavjese mogu otvoriti ili zatvoriti po potrebi. Klizači panelnih zavjesa kreću se po kanalima. Standardna širina panela je 60cm i 65cm.